İmran Han: Ordu komutanı Asım Munir Afganistan ile gerilimi kasıtlı olarak körüklüyor
İmran Han, mahkemenin verdiği karara rağmen avukatları ve ailesiyle görüşmesinin engellendiğini belirtti.
Pakistan Tahrik-i İnsaf (PTI) kurucusu ve eski başbakan İmran Han, kendi adına yayınladığı bir bildiride Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Asım Munir'i Batı'nın desteğini almak amacıyla Afganistan ile gerilimi kasıtlı olarak körüklemekle suçladı.
İmran Han açıklamasında Afganistan'la gerginliğin daha da artırılması, Afgan sığınmacıların sınır dışı edilmesi ve Afgan topraklarına yönelik hava saldırılarının Pakistan içinde artan güvensizlik ortamını daha da körüklediğini ifade etti.
Han'a göre bu politikalar “terörizm kanserini” kontrolden çıkarmış ve kişisel çıkarlar uğruna ülkeyi riske atmış durumda.
Açıklamanın bir diğer önemli bölümü Han'ın tutukluluk koşullarına odaklanıyor ve eşinin “uydurma davalarda” tutulduğunu ve yoğun baskı altında olduğunu ifade ediyor.
Han ayrıca açıklamasında ordunun başındaki isim Kara Kuvvetleri Komutanı Asim Munir'den "akıl hastası" olarak bahsediyor ve bunun sonucunda Pakistan'ın kanun ve düzen eksikliği ile karşı karşıya kaldığını ifade ediyor.
İmran Han, “Asim Munir akıl hastasıdır ve onun ahlaksızlığı nedeniyle Pakistan anayasası ve hukuku tamamen çökmüştür ve artık hiçbir Pakistanlının temel insan hakları korunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.
İmran Han ayrıca mahkeme kararlarına rağmen avukatları ve ailesiyle görüşmesinin engellendiğini de kaydetti.
Kaynak: Mepa News
