İncirlik krizinde çıkmaz sokak: 'Türkiye Gabriel'e yolu gösterdi'

İncirlik krizinde çıkmaz sokak: 'Türkiye Gabriel'e yolu gösterdi'

Alman basını Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in İncirlik ziyaretine geniş yer ayırdı.

 Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye ziyareti Alman basınında geniş yer buldu.

Focus dergisi Online sitesi, ziyareti, "Yasak devam ediyor, son girişim de başarısız oldu" ve "Türkiye Gabriel'e yolu gösterdi" başlıklarını kullanarak okuyucularına aktardı.

Saygın haber sitesi Spiegel Online ise "Gabriel çözüm bulamadı", "İncirlikle alakalı anlaşma gözükmüyor", "Ankara ziyarete müsaade etmiyor", "Gabriel ise askerlerini çekilebileceği söyledi" başlıklarını kullandı.

Hürriyet'in aktardığına göre Alman Bild gazetesi, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Ankara'da istediği sonucu almamasının ardından Şansölye Angela Merkel'i bu konuda resmi olarak bilgilendireceğini yazdı. Gazete, bilgilendirmenin ardından konunun kısa süre içinde Alman Meclisi'nde (Bundestag) oylamaya sunulacağını duyurdu. Çavuşoğlu ve Gabriel'in görüşmesinde taraflar İncirlik konusunda uzlaşmaya varamamıştı. Alman basını, İncirlik konusundaki muhtemel bir oylamada Alman meclisinin ezici bir çoğunlukla İncirlik'ten çekilmeye yönelik oy vereceğini yazıyor.

ANLAŞMAYA VARILAMADI

Alman milletvekillerinin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret edebilmeleri konusunu görüşmek üzere bir araya gelen Gabriel ve Çavuşoğlu bir anlaşmaya varamadı. 

Çavuşoğlu, kritik görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Alman heyetinin İncirlik Üssü'nü ziyaret talebiyle ilgili olarak, İncirlik ziyaretinin değil ancak Konya'daki NATO Üssü'nün ziyaretinin mümkün olduğunu söyledi.

Türk bakan İncirlik ziyareti konusunda Türkiye'nin PKK ve Gülen mensuplarıyla ilgili Almanya'dan taleplerinin yerine getirilmediği için böyle bir karar aldığını belirtti. Gabriel ise bu durumda Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi gerekeceğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.