İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını duyurdu.

Değişikliğin ardından İncirlik'e F-16 filosunun konuşlandırılacağı öğrenildi.

NTV'nin haberine göre 10. Tanker Üs Komutanlığı, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Milli Savunma Bakanlığı, kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını bildirdi.

Değişikliğin ardından İncirlik'e F-16 filosu konuşlandırılacak.

Kürecik radarı tartışmaları

MSB kaynaklarından, İran'ın İsrail'e dönük misillemesi sırasında o radar verilerinin İsrail ile paylaşıldığına ilişkin iddialara da yanıt geldi. Verilerin sadece NATO üyeleriyle paylaşıldığı belirtildi.

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada "Kürecik radarı, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup, NATO müttefiki ülkelerin korunmasını amaçlamaktadır. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

İncirlik Üssü

Adana'nın İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Üssü, birincil olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan üs, İngiltere Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır.

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum