İngiliz Bakan: İki taraf da bunu istiyor, AB'den ayrılacağız

İngiliz Bakan: İki taraf da bunu istiyor, AB'den ayrılacağız

İngiltere Brexit Bakanı Stephen Barclay yaptığı açıklamada, daha önce iki kez ertelenen Brexit'in 31 Ekim’de gerçekleşeceğini duyurdu.

İngiltere'nin 31 Ekim’de Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılacağını duyuran Brexit Bakanı Stephen Barclay, her iki tarafın bunu istediğine dikkat çekti. Barclay, yabancı basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada konuya dair şunları söyledi:

“Her zaman açık bir şekilde ifade ettik. Boris Johnson bunu da açık bir şekilde söyledi. İngiltere’nin Brexit’i 31 Ekim’de gerçekleştirmesi gerekiyor. 27 AB ülkesi de amaçsız bir eteleme taraftarı olmadıklarını açıklamıştı.”

Brexit nedeniyle oluşan bıkkınlığa da değinen Barclay, 2016 yılını haziran ayında gerçekleştirilen referandumdan bu yana İngiltere’deki siyasi arenaya baskı uygulayan bu dosyadan kaynaklanan bir yorgunluk meydana geldiğini söyledi. 2016 yılında gerçekleştirilen referandumda İngilizlerin yüzde 52’si AB’den çıkılması yönünde oy kullanmıştı.

Ülkedeki şirketler de belirsizliğin devam etmesini istemiyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifasının ardından Muhafazakar Parti liderliği ve dolayısıyla başbakanlık için yarışan adaylar, Brüksel ile yeni bir anlaşmaya varmak istediklerini vurguluyor. May ile Brüksel arasında imzalanan anlaşma İngiliz milletvekilleri tarafından daha önce 3 kez reddedilmişti. Muhafazakar Parti liderliği için yarışan mevcut Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ve eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson anlaşmasız ayrılmayı uzak bir ihtimal olarak görmüyor.

Johnson’a destek veren Barclay, her iki tarafın da çıkarı için anlaşmasız bir ayrılıktan uzak durulması gerektiğini söyledi. Ayrıca hükümetin, İngiltere ve AB’yi etkileyecek söz konusu senaryo için hazırlandığını ifade etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.