İngiliz bakan: Suudi Arabistan ve İran İslam'ı kullanıyor

İngiliz bakan: Suudi Arabistan ve İran İslam'ı kullanıyor

İngiltere'nin dışişleri bakanı Boris Johnson'ın Suudi Arabistan ve İran'ı 'vekalet savaşı yürütmekle' suçladığı bir video ortaya çıktı.

İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın İngiltere'nin müttefikleri arasında yer alan Suudi Arabistan'ı 'vekalet savaşı' yürütmekle suçladığı bir video ortaya çıktı. Johnson'ın söz konusu konuşmayı geçen hafta Roma'da yaptığı bildirildi.

İngiliz gazetesi "The Guardian"ın internet sitesinde yer alan videoda Dışişleri Bakanı Johnson, Suudi Arabistan ve İran'ı politikaları nedeniyle eleştiriyor ve "Herkes, Suudi Arabistan, İran duruma müdahil oluyor ve vekalet savaşları yürütüyor. Bu bir trajedi." ifadelerini kullanıyor.

Johnson açıklamalarını şu sözlerle sürdürüyor: "Dini ve dinin farklı yorumlarını kendi siyasi amaçlarına ulaşmak için eğip büken ve istismar eden politikacılar var. Bu bölgenin en önemli sorunlarından biri. Benim açımdan trajedi olan ise- ki bu bölgede neden vekalet savaşları yürütüldüğünün de açıklaması- bölgede güçlü bir liderliğin olmaması."

Suudi Arabistan İngiliz savunma şirketlerinin en önemli pazarlarından biri. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.