İngiliz parlamentosunda konuşan Mısır Müftüsü: Müslüman Kardeşler terörist

İngiliz parlamentosunda konuşan Mısır Müftüsü: Müslüman Kardeşler terörist

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Müslüman Kardeşler teşkilatını terörizmle suçladı.

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Müslüman Kardeşler teşkilatını terörizmle suçladı.

İngiltere merkezli Middle East Monitor'un haberine göre Allam, İngiliz parlamentosunda yaptığı konuşmasında Hasan el Benna'yı da terör ve şiddetle suçladı. Allam "terörist Müslüman Kardeşler'in ve kanlı tarihlerinin şiddet kökenleri, Hasan el Benna tarafından kurulduğu zamana dayanıyor." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Allam konuşmasında, Müslüman Kardeşler'in El Kaide ve IŞİD gibi gruplarla bağlantılı hareket ettiğini iddia etti.

Allam, Müslüman Kardeşler'in topluma nüfuz etmek için İslam'ı bir araç olarak kullandığını savundu.

Mısırlı müftü, İngiliz parlamentosuna sunduğu raporda, Müslüman Kardeşler mensuplarının bir çoğunun IŞİD'e katıldığını iddia ederek, Müslüman Kardeşler'in El Kaide ve IŞİD ile olan bağlantılarını ortaya çıkardığını iddia etti.

Mısır'da Şevki Allam gibi El Ezher ile bağlantılı isimler, darbeyle iş başına gelen Abdulfettah el Sisi ile yakın ilişki içerisinde. Sisi yönetimi El Ezher'i kendi politikalarını meşrulaştırma konusunda bir araç olarak kullanıyor.

Mısır'da Sisi'nin darbesinden bu yana çok sayıda sivil siyasi suçlamalarla idam edildi. Halen 60 binden fazla kişinin siyasi suçlamalarla cezaevlerinde tutulduğu, tecavüz ve işkence gibi ihlallerle karşı karşıya kaldıkları belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum