İngiltere AİHM'den ayrılabilir

İngiltere AİHM'den ayrılabilir

İngiltere Başbakanlık Ofisi, İngiliz hükümetinin bir grup sığınmacıyı Ruanda'ya götürecek bir uçuşu engelleyen karar nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden (AİHM) ayrılmayı gündeme getirebileceğini söyledi.

Başbakan Boris Johnson'ın sözcüsü gazetecilere verdiği demeçte, AİHM'nin Salı akşamı transfer uçuşunu durdurma emrine atıfta bulunarak, ayrılık planının reddilmeyeceğini söyledi.

Sözcü, Londra'nın mahkemeden çıkmayı planlayıp planlamadığı sorulduğunda , "Bu aşamada herhangi bir karar vermedik" dedi.

Tepki çeken plan ve AİHM kararı

İngiltere'de yasa dışı olarak bulunan göçmen ve sığınmacıları Ruanda'ya göndermek için 14 Nisan'da iki ülke arasında Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklığı anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmaya insan hakları kuruluşları tepki göstermişti.

13 Haziran'da Temyiz Mahkemesi yargıçları, göçmen ve sığınmacıları Ruanda'ya götürecek ilk uçuşun yapılabileceğine hükmetmişti. Bireysel başvuruları da reddedilen sığınmacıların avukatları, uçağın kalkmasına kısa bir süre kala AİHM'ye başvuru yapmıştı.

AİHM de, dün uçağın hareketine dakikalar kala aldığı kararla uçuşu durdurmuştu.

Kaynak: TRT Haber

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.