İngiltere Başbakanı Truss: Büyük bir Siyonistim

İngiltere Başbakanı Truss: Büyük bir Siyonistim

İngiltere Başbakanı Liz Truss, İsrail'e olan desteğini ileri bir boyuta taşıdı.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss Birmingham'da düzenlenen İsrail'in Muhafazakar Dostları etkinliğinde İsrail yanlısı olduğunu ilan eden bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmasında İngiltere Başbakanı olarak İsrail'in Muhafazakar Dostları etkinliğinde yer almaktan gurur duyduğunu ifade eden Truss, Siyonizm'e olan bağlılığına da açıklık getirdi.

Bu kapsamda etkinlikte yaptığı konuşmada Truss "Sizin de bildiğiniz gibi büyük bir Siyonistim ve İsrail'in güçlü bir destekçisiyim." ifadesini kullandı.

Truss büyük bir Siyonist olmasını belirtmesinin yanı sıra İngiltere ile İsrail arasındaki ilişkilerde daha da fazla gelişmeler kaydedilmesini istediğini vurguladı.

Diplomatik kaynakların aktardığı bilgilere göre İngiltere Başbakanı Truss daha önce İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile yaptığı görüşmede, İngiltere'nin Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini İsrail'in 'başkent' ilan ettiği Kudüs'e taşıma hakkındaki fikrini iletmişti.

Truss'ın yeni başbakan olarak seçilmesinin özellikle İngiltere-İsrail ilişkileri konusunda önemli yansımaları olması bekleniyor.

"Tarihin en İsrail yanlısı İngiliz başbakanı" olacağı ifade edilen Truss, İsrail taraftarı söylemleriyle öne çıkıyor.

Truss daha önce de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyabileceklerini ve büyükelçilik binalarını Kudüs'e taşıyabileceklerini söylemişti.

Truss, Ağustos ayı başında Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını da desteklemiş ve "İsrail'in kendisini savunma hakkı" söylemi üzerinde durmuştu.

Truss'ın İsrail taraftarlığının, son dönemde uluslararası toplumda İsrail'e yönelik artan desteği daha da ileri bir boyuta taşıyabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.