İngiltere ile 'Afganistan İslam Emirliği' arasında üst düzey görüşme

İngiltere ile 'Afganistan İslam Emirliği' arasında üst düzey görüşme

Taliban'ın ülkede yönetimi ele geçirmesinin ardından ilan ettiği 'Afganistan İslam Emirliği' yetkilileri, İngiltere'nin Afganistan özel temsilcisiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Taliban'ın ilan ettiği 'Afganistan İslam Emirliği' yetkilileri, İngiltere'nin Afganistan özel temsilcisiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Bugün ülkenin başkenti Kabil'de düzenlenen görüşmelerden ilki, İngiltere Başbakanlığı'nın Afganistan Özel Temsilcisi Simon Gass ile, 'Afganistan İslam Emirliği' Başbakan Yardımcıları Molla Birader Ahund ve Mevlevi Abdusselam Hanefi arasında gerçekleşti.

Simon Gass, daha sonra ise 'Afganistan İslam Emirliği' Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki ile görüştü.

Görüşmeye dair açıklama, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı.

"Hükümetimizi zayıflatmaya çalışmayın"

Belhi, görüşmede taraflar arası diplomatik ilişkilerin başlatılmasının gündeme geldiğini ifade etti.

Bunun yanı sıra Afganistan'a hukuki olarak ve insani yardım için giren tüm İngiliz vatandaşlarına güvenlik güvencesi verildiğinin altı çizildi.

İngiliz temsilci Gass, Başbakan Boris Johnson'un mevcut koşulları da göz önüne alarak, 'Afganistan İslam Emirliği' ile ilişkiler kurmaya çalıştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Muttaki, İngiliz tarafının iş birliği ve ilişkiler konusunda olumlu adımlar atması gerektiğini kaydetti. Muttaki ilişkilerde yeni bir sayfanın açılması gerektiğini, geçmişe göre güvenliğin arttığını ve Afgan topraklarından hiçbir dış ülkeye zarar verilmediğini söyledi. Muttaki, diğer ülkelerden de, mevcut hükümeti zayıflatmaya çalışmamalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.