İngiltere kamplarda insanlık dışı koşullarda tutulan IŞİD mensuplarının çocuklarını almıyor

İngiltere kamplarda insanlık dışı koşullarda tutulan IŞİD mensuplarının çocuklarını almıyor

İngiliz IŞİD üyelerinin Suriye'de mahsur kalan çocuklarının İngiltere'ye dönmelerine izin verilmeyecek.

Hükümetin kararına göre, İngiliz IŞİD üyelerinin Suriye'de mahsur kalan çocuklarının İngiltere'ye dönmelerine izin verilmeyecek.

En az 30 İngiliz çocuk anneleriyle birlikte Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda tutuluyor.

Bir dizi Avrupa ülkesi mahsur kalmış çocukları ülkesine geri aldı. Fransa, Almanya, Norveç ve Danimarka, kendi vatandaşları olan çocukları ülkelerine geri almıştı.

Independent Türkçe'nin haberine göre IŞİD mensuplarının ailelerinden ve bölge halkından 70 bin civarında kadın ve çocuk İngiltere ve Amerika'nın desteklediği YPG'nin kamplarında tutuluyor. Bu kampların en büyüğü şu anda 11 bin civarında yabancı vatandaşı barındıran El Hol kampı.

The Times’a göre İngiliz çocuklarını savaş bölgesinde bırakmak, eski İçişleri Bakanı Sacid Cavid'in maliye bakanı olmak için İçişleri makamını terk etmeden önce verdiği son kararlardan biri. Cavid çocukları eve getirmenin ebeveynlerine İngiltere'ye dönme yönünde yasal bir argüman sağlayacağını da düşünüyordu.

Bir hükümet sözcüsü, “2011'den beri Yabancılar ve İngiliz Milletler Topluluğu Ofisi (Foreign and Commonwealth Office) Suriye'ye yapılan seyahatlerin aksi yönünde tavsiyede bulunuyor ve Suriye'de İngiltere vatandaşları için konsolosluk desteği bulunmuyor" dedi.

El Hol'daki koşullar İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün geçen ay yayımlanan raporunda da ağır eleştiriler almıştı. Yabancı kadın ve çocuklara ayrılan bölgeye yapılan üç ziyarette grup “taşan tuvaletler, parçalanmış çadırlara sızan lağım ve solucan içeren depolardan yıkama suyu içen kamp sakinleri” buldu.

Raporda “Deri döküntüleri, bir deri bir kemik kalmış bacakları ve şişmiş karınlarıyla küçük çocuklar kavurucu güneşin altında kokuşmuş çöp yığınlarını karıştırıyor ya da vücutları kir ve sineklerle kaplanmış halde çadır zeminlerinde hareketsiz yatıyor. Çocuklar akut ishal ve grip benzeri enfeksiyonlardan ölüyor" dendi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.