İngiltere petrol tankerlerini İran'dan korumak için Körfez'e İHA gönderiyor

İngiltere petrol tankerlerini İran'dan korumak için Körfez'e İHA gönderiyor

İngiltere insansız hava araçlarını İran'a karşı deniz güvenliğinin sağlanması için Basra Körfezi'ne gönderecek.

İngiltere ile İran arasındaki yaşanan petrol tankeri krizinde tansiyon yükseliyor. Londra yönetiminin Suriye ve Irak'taki askeri misyonlarda kullanılan İngiliz insansız hava araçlarını (drone) deniz güvenliğinin sağlanması için Basra Körfezi'ne kaydıracağı belirtildi.

Reuters'ın Sky News'e dayandırdığı haberde Kuveyt'te konuşlandırılmış İngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait 'Riper' türü insansız hava araçları, İngiliz bandıralı yük gemilerine eşlik eden askeri zırhlılara Körfez'de deniz güvenliğinin sağlanmasında yardımcı olacak.

Geçtiğimiz temmuz ayında İngiltere Kraliyet Deniz Piyadeleri Cebelitarık'ta Suriye'ye ham petrol taşıdığı iddia edilen Grace 1 adlı bir petrol tankerine Avrupa Birliği yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle el koydu. İran ise bunu "yasa dışı alıkoyma" olarak nitelendirdi.

İran tarafından bu duruma misilleme ise birkaç hafta sonra geldi. Tahran yönetimi Basra Körfezi'nde petrol kaçakçılığı yaptığını tespit ettikleri bir tankeri alı koyduklarını açıkladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.