İngiltere Suriyeli sığınmacıları geri mi gönderecek?

İngiltere Suriyeli sığınmacıları geri mi gönderecek?

İngiltere'de bir Suriyeli sığınmacı hakkında "ülkesine güvenli bir şekilde dönebileceği" kararı verilmesi ülkede tepkiye neden oldu.

İngiltere'de bir mahkemenin bir Suriyeli sığınmacı hakkında "Suriye'ye güvenli şekilde dönebileceği, bu sebeple İngiltere'ye sığınamayacağı" kararı vermesi ülkede endişe ve tepkiye neden oldu.

"Refugee Action" Kampanyalar Başkanı Mariam Kemple-Hardy bu kararla ilgili yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunarak mahkemelerin gerçeklere zıt kararlar vermesine engel olunmasını istedi. 

Mariam Kemple-Hardy, böyle bir karara tepki gösterilmemesi durumunda bu yanlış kararın emsal teşkil edebileceği, bunun Suriye'nin güvenli bir ülke olmasına dair İngiltere'de genel bir kanıya yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kemple-Hardy, bu durumda da Suriyelilere verilen sığınmacı statüsünün kaldırılması ve Suriyelilerin ülkelerine sürülmesiyle sonuçlanabileceğini belirtti.

Mariam Kemple-Hardy, 2017-2021 döneminde Lübnan ve Ürdün'den Suriye'ye gönüllü olarak dönen veya zorla döndürülen Suriyeli sığınmacıların Esed rejimi tarafından nasıl öldürüldüğüne ve işkence gördüğüne dair verileri İngiltere İçişleri Bakanlığı'na sunacaklarını açıkladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.