İngiltere ve Fransa'dan Kıbrıs'ta askeri tatbikat

İngiltere ve Fransa'dan Kıbrıs'ta askeri tatbikat

İngiltere ve Fransa, Kıbrıs açıklarında birçok çıkarma gemisi ile tatbikat yaptı.

İngiltere ve Fransa, Kıbrıs açıklarında birçok çıkarma gemisi ile tatbikat yaptı.

İngiliz Kraliyet Donanması’nın amiral gemisi HMS Albion’un çevresinde toplanan üç gemilik bir saldırı kuvveti, sahil kenti Limasol açıklarında bir tatbikat gerçekleştirdi.

Euronews'in haberine göre, İngiltere'nin tatbikatına Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ait bir devriye gemisi ile helikopterler ve bir Fransız firkateyni katıldı.

Tatbikatta, yüksek manevra kabiliyetine sahip sürat tekneleri ile havadan helikopterlerle, Güney Kıbrıs özel kuvvetleri ile İngiliz Kraliyet Deniz Piyadeleri sözde kaçırılılmış bir gemiyi kurtardı.

İngiliz komutan yardımcısı Phil Dennis, AP'ye verdiği demeçte, "Bu tatbikat, İngiltere'nin, NATO müttefikleri ve ortaklarıyla çalışarak, Avrupa'nın güvenliğine olan bağlılığını kanıtlamak için, üzerine düşeni yaptığını göstermek içindi." dedi.

Dennis, “Kıbrıs, Birleşik Krallık için Doğu Akdeniz'de ve genel olarak Akdeniz bölgesinde çok önemli bir ortak" dedi.

Kıbrıs 1960 yılında İngiliz sömürge yönetiminden bağımsızlığını kazanmış olsa da İngiltere, adada iki önemli askeri üssü buldurmaya devam etti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.