İngiltere'de 5 camiye balyozla saldırı düzenlendi

İngiltere'de 5 camiye balyozla saldırı düzenlendi

İngiltere'nin Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Birmingham kentinde beş camiye balyozla saldırı düzenlendi. Polis soruşturmasına terörle mücadele ekipleri de dahil edildi.

İngiltere'nin Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Birmingham kenti polisine yerel saatle sabaha karşı 02:30'da gelen ihbarda, bir adamın elindeki balyozla caminin camlarını kırdığı bildirildi. 45 dakika sonra Erdington'daki bir diğer camide de benzer bir saldırının düzenlendiği ihbarı yapıldı. Yerel saaatle sabah 10:00'a kadar üç ayrı belediyenin sınırlarında daha camilere zarar verildiği açıklandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, saldırıların "derin bir endişe ve üzüntü yarattığını" söyledi.

Terörle mücadele ekipleri dahil edildi

West Midlands Emniyeti, şiddet olaylarıyla ilgili başlatılan soruşturmaya terörle mücadele şubesi ekiplerinin de dahil edildiğini duyurdu.

Saldırıya uğrayan camilerden Witton İslam Merkezi'nin sözcüsü, gece saat 01:30 sıralarında pencereleri kıran bir adamın güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındığını söyledi. Toplamda altı pencerenin olayda zarar gördüğü açıklandı.

Hodge Hill Meclis Üyesi Majid Mahmood, Twitter üzerinden paylaştığı video ile camide meydana gelen hasarı görüntüledi.

İngiltere'nin en büyük ikinci kenti olan Birmingham'da nüfusun yaklaşık dörtte biri Müslüman.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.