İngiltere'de aşırı sağcı iki vekile hapis cezası

İngiltere'de aşırı sağcı iki vekile hapis cezası

Britain First liderlerinden Paul Golding ve yardımcısı Jayda Fransen Müslümanlara karşı nefret suçundan hapis cezası aldı.

The Guardian' gazetesinin haberine göre, eski EDL Partisi ve İngiliz Milli Partisi üyesi olan, Britain First (Önce Britanya) partisi liderlerinden Paul Golding ile yardımcısı Jayda Fransen, geçen yıl Mayıs ayında 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüzden suçlanan ve mahkemesi devam eden üç Müslüman adam ve bir gence yönelik eylemde bulundu. 

Mahkeme devam ederken broşür dağıtan ve internet üzerinden bir video yayınlayan Golding ile Fransen, bu videoda evlerin kapılarına ve pencerelerine vurup içerideki insanlara hakaret ediyorlardı.

Savcı, mahkemede politikacılarla ilgili, "Bu sanıklar konuşma özgürlüklerini kullanmaktan ziyade toplumun masum üyelerinin dinsel anlamda kışkırtılarak taciz edilmesini hedefliyorlardı” dedi.

Habere göre aşırı sağcı iki politikacı, Müslümanlara karşı nefret uyandırmaktan sırayla 18 ve 36 haftalık hapis cezası aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.