İngiltere'de dini nefret suçları yüzde 40 arttı

İngiltere'de dini nefret suçları yüzde 40 arttı

İngiltere'de Nisan 2017 - Mart 2018 tarihleri arasında nefret suçlarında yüzde 40'lık bir artış yaşandı.

İngiliz hükümeti tarafından yayınlanan bir raporda Nisan 2017 - Mart 2018 tarihleri arasında İngiltere ve Galler'i kapsayacak şekilde nefret suçlarında yüzde 40'lık bir artış yaşandığı kaydedildi.

Salı günü açıklanan yıllık raporda dini nefret suçlarının yüzde 52 oranında Müslümanları hedef aldığı belirtilirken, emniyet güçlerine karşı nefret söylem ve eylemlerinin de yüzde 17 artışla tüm zamanların rekorunu kırarak 94 bin 98 kez yaşandığı aktarıldı. Bu rakam ülkede beş yıl öncesine göre iki katı artış anlamına geliyor.

Brexit ve terör olaylarının ciddi etkisi oldu

Özellikle 2016'daki Brexit referandumu sonrası 2017'de ciddi artışlar kaydedildiği görülen raporda nefret suçlarının dörtte üçünün ırkçı olduğuna dikkat çekiliyor.

Karşı cinse yönelik nefret suçları toplamda yüzde 12 oranında yer tutarken, dine yönelik suçlar toplam nefret suçlarının yüzde 9'unu, engellilere yönelik nefret suçları yüzde 8'ini oluşturdu.

Yükselişteki artışa ait göstergelerin önemli bir nedeninin de polisin bu konuda artık daha detaylı ve ciddi kayıtlar tutuyor olmasından ileri geldiği ifade ediliyor.

Yaşanan artışta bir diğer önemli faktörün de son yıllarda arka arkaya yaşanan saldırılar olduğuna değiniliyor. Westminster köprüsünde yaşanan araçlı ve bıçaklı saldırı, Manchester Arenası'nda meydana gelen bombalı saldırı, Londra köprüsü ve Borough Market saldırılarının yaşandığı tarihlerde nefret suçlarında da ciddi artışlar yaşandığı görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.