"İngiltere'de göçmen merkezine saldıran kişinin hedefinde Müslümanlar vardı"

"İngiltere'de göçmen merkezine saldıran kişinin hedefinde Müslümanlar vardı"

Aşırı sağcı olduğu belirtilen 66 yaşındaki Andrew Leak saldırıdan hemen önce Müslümanları tehdit eden mesajlar yayımladı.

Dover'deki göçmen işlem merkezine saldırıyı düzenleyen kişinin saldırıdan bir saat önce Müslümanları tehdit ettiği ortaya çıktı.

66 yaşındaki Andrew Leak, aracıyla yaklaştığı göçmen merkezine havaifişeklere takılı benzin dolu patlayıcılar fırlatmıştı.

Bunun sonucunda Leak'in fırlattığı üç patlayıcıdan birisi hedefe ulaşmamış, ikisi ise küçük çaplı yangın çıkarmıştı. Saldırı neticesinde iki kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

İngiliz polisinin uzun bir süre olayı "terör eylemi" olarak ilan etmemesi gündeme oturmuştu. Olayın soruşturması daha sonra "terörle mücadele" ekiplerine devredildi.

Andrew Leak'in saldırıyı gerçekleştirmeden tam bir saat öncesinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Müslüman çocukları yok etmeyi" planladığını söylediği gün yüzüne çıktı.

Irkçılığa karşı faaliyetler yürüten İngiltere merkezli Hope Not Hate insan hakları grubu Leak'in saldırı öncesindeki son paylaşımını arşivlere geçirmeyi başardı.

Leak paylaşımında tam olarak "Müslüman çocukları yok edeceğiz (onlar) şimdi bizim hedefimize oturmuştur. Orada tiksinç kadınlar hedef alınacak, anneler ve kız kardeşler canlı canlı yakılacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan saldırıyı düzenleyen Leak, geçen yıl Facebook hesabı üzerinden hükümete seslenişinde, "İngiltere'ye olan yasa dışı göçü sona erdireceğini" söylemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.