İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 50 bine yaklaştı

İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 50 bine yaklaştı

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 49 bin 646’ya yükseldi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemleri hafifletmeyi planlarken, İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da koronavirüs nedeniyle hastanelerde kaydedilen toplam ölü sayısı 49 bin 646’ya yükseldi.

İngiltere, koronavirüsün yayılmasını önlemek için Mart sonunda uyguladığı ev izolasyonunu kademeli ve dikkatli bir şekilde gevşetmeye başlarken, bazı uzmanlar bunun için erken olduğunu düşünüyor.

Hükümetin üç haftada bir gözden geçireceği karara göre İrlanda hariç bir başka ülkeden hava, kara ve deniz yoluyla gelenler için 14 gün karantina uygulamasına 8 Haziran’da başlanacak. Tır şoförleri, mevsimlik tarım işçileri ve sağlık çalışanları bu uygulamadan muaf tutulacak.

Ancak İngiliz bakanlar, İngiltere için ekonomik önemi, virüs bulaştırma riski, yolcu sayısı ve havaalanlarında alınan önlemlere bakılarak bazı ülkelerden gelen yolcularla ilgili ek muafiyetlerin onaylanmasını tartışacak.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.