İngiltere’den Çin menşeli teknoloji uyarısı

İngiltere’den Çin menşeli teknoloji uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Çin menşeli teknoloji şirketleri hakkında uyarıda bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Başbakan Theresa May’in Çinli telekomünikasyon devi Huawei şirketiyle varılan 5G anlaşmasının ardından, Pekin menşeli teknoloji şirketleri hakkında uyarıda bulundu.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, Hunt, bu şirketlerin Pekin’deki istihbarat ajanları ile işbirliği yapmasını gerektiren Çin kanunları konusunda endişelerini dile getirerek, “Bu hususları çok dikkatli bir şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

Bakan Çin’in Batılı şirketleri abluka altına alabileceği konusunda uyarıda bulunurken, hükümetlerin büyük Çin şirketleri hakkında daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Hunt açıklamasında, “Bu, onların rolünün otomatik olarak kötü olduğu anlamına gelmez, ancak 2017 yasası gibi tüm Çin şirketlerinin, her halükarda Çinli istihbarat servisleri ile işbirliği yapmaya zorlayan bir takım şeyler var. Karar verirken bu konuları dikkatli bir şeklide göz önünde bulundurmamız gerektiği açık”  dedi.

Geçtiğimiz hafta May’in başkanlığını yaptığı Ulusal Güvenlik Konseyi, Huawei’nin ülkenin 5G altyapısının “çekirdeği (ana merkezi) dışında kalan” bölümleri için parça üretmesine onay verdi.

Batılı ülkeler Londra’dan, Huawei’nin Çin hükümetine yakın olması sebebi ile şirketin 5G ağını genişletmesini engellemek istiyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.