İngiltere'nin Yeni Başbakanı Kim Olacak?

İngiltere'nin Yeni Başbakanı Kim Olacak?

İngiltere Başbakanı David Cameron’un, koltuğunu bırakacağını duyurmasıyla ülkede şimdi başbakanın kim olacağı sorusu gündemin birinci sırasında yer alıyor.

İngiltere'de referandumdan 'AB'ye hayır' kararının çıkması, bu kararı savunan Muhafazakar Partili siyasetçilere başbakanlık yolunu açmış oldu.

Eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve Adalet Bakanı Michael Gove en çok konuşulan isimler. Ancak siyaset uzmanları partinin hiç beklenmedik bir ismi lider, dolayısıyla da başbakan seçilebileceğin söylüyor.

Euronews'in haberine göre London School of Economics’ten akademisyen Tony Travers'a göre öne çıkan ilk üç ismi şöyle:

“Başbakan adayları daha önce tahminde bulunduğumuz kişilerden oluşacak. Bunlar AB’den çıkılmasını savunanların öncüsü Boris Johnson, AB’ye şüpheyle yaklaştığı bilinen ancak Birlik’te kalınması taraftarı olan Theresa May ve yine aynı saftaki Maliye Bakanı George Osborne. Yanlız şunu da belirtmek lazım; Muhafazakar Parti’nin liderleri her zaman için çok konuşulan adaylar arasından çıkmıyor. Bu yüzden, bu tür yarışlarda temkinli olmak gerekiyor.”

Avrupa ve göçmen karşıtlığıyla tanınan aşırı sağcı UKIP partisinin lideri Nigel Farage, referandum sonrasında zafer ilan etti. Ancak son genel seçimlerde milletvekili seçilemeyen parti liderinin başbakanlığa aday olması söz konusu değil. Farage yeni hükümetin, AB karşıtı üyelerden oluşturması çağrısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.