İnguş Kurtuluş Ordusu'nun kuruluşu ilan edildi

İnguş Kurtuluş Ordusu'nun kuruluşu ilan edildi

Rusya kontrolü altındaki İnguşetya'nın bağımsızlığı için 'İnguş Kurtuluş Ordusu'nun kurulduğu bildirildi.

Kafkasya'da bulunan Rus hakimiyeti altındaki İnguşetya'nın işgalden arındırılmasını savunan İnguş Bağımsızlık Komitesi, İnguş Kurtuluş Ordusu kurma kararını açıklayan bir bildiri yayımladı.

Komitenin beyânında şunlar ifade edildi:

"Yüce Allah'ın halkımıza bahşetmiş olduğu kendi kaderini tayin ve kendini savunma hakkı uyarınca İnguş Kurtuluş Ordusu'nun (Ğalğay Kortamuqalen Eskar) kurulmasına karar verilmiştir."

Komite aktivistleri, söz konusu kararlarını Rusya'nın dağılma ihtimaline dayandırdı:

"Bu karar, Rus imparatorluğunun asırlardır süren ve içerisinde pek çok katliamı barındıran işgal süreci sonucu İnguş halkının maruz kaldığı vahim sonuçlar bağlamında alınmıştır.

Bu kritik karar, Rus elitleriyle mücrim Kremlin rejimi tarafından kurulan her çeşit mafyatik yapı arasında çatışmayı kaçınılmaz kılacak olan Rusya Federasyonu'nun çöküşüne hazırlanma ihtiyacından kaynaklanmaktadır. 

Karar ayrıca, İnguş ülkesinin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasını ve sınırlarını Rus uydularının muhtemel tecavüzlerinden korumayı amaçlamaktadır."

İnguş bağımsızlık yanlıları, Moskova'nın atabileceği adımlara karşı da halkı uyardı: 

"Rusya'daki mevcut hükümetin daha evvel defalarca yaptığı gibi halkımızı kandırma ve onu yeni maceralara sürükleme ihtimalini göz ardı etmiyoruz. 

Rusya, anlaşmalara uymadığını defalarca gösterdiği için buna izin veremeyiz. Geçmişteki her bir müzakere girişimi, halkımıza mezalim ve soykırım olarak dönmüştür. İnguş halkı, herhangi bir tehdit karşısında haklarını ve çıkarlarını müdafaa hakkına sahiptir ve İnguş Kurtuluş Ordusu kurulması da bu hedefe ulaşma yollarından biridir."

Açıklamanın sonunda İnguş Komitesi aktvistleri, alınan bu kararın başarılı olmasını umduklarını ifade etti:

"Bu mübarek Ramazan ayında Yüce Allah'tan bu zor vazifede bizlere yardım etmesini dileriz. Allah, bizlere hakkı hak, batılı da batıl olarak göstersin. Bizleri bu yolda sabit kılsın ve düşmanlarımıza karşı zafer nasip etsin."

İnguş Kurtuluş Ordusu'nun bayrağı da ikinci bir açıklamayla tanıtıldı:

ingus.jpg

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum