İnguşetya'da Rus güçlerine saldırı: 3 ölü

İnguşetya'da Rus güçlerine saldırı: 3 ölü

Kafkaslarda yer alan İnguşetya'da Rus polis güçleriyle silahlı gruplar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Kuzey Kafkasya'da yer alan İnguşetya'da gece saatlerinde çatışma çıktığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde bir polis karakoluna ateş açan kişileri yakalamak için Rus güçleri operasyon başlattı.

İnguşteya'nın Zyazikov-Yurt yerleşimine düzenlenen operasyon sırasında çatışma çıktı.

Bölgenin konumu:

Edinilen bilgilere göre, Rusya'ya bağlı İnguşetya yönetimi, ilçede "anti-terör tejimi" ilan etti. Yerel FSB makamları, "köydeki evlerden birinde bir grup İnguş direnişçinin kuşatıldığını" açıkladı. Yerel yetkililer, kuşatma altına alınanların geçtiğimiz hafta Kantışevo köyüne polis noktasına saldırı düzenleyen grup olduğunu iddia etti. 

Çatışmalarda ölenlerden birinin yerel İnguş polisi, diğer ikisinin ise Rus ordu personeli olduğu iddia edildi.  Çatışmada ayrıca 8 Rus ve yerel askeri unsurun da yaralandığı bildirildi.

Öte yandan resmi kaynaklar, çatışmada silahlı gruptan 3 kişinin öldürüldüğünü ve birinin de sağ olarak ele geçirildiğini duyurdu. Ancak çatışmadaki kayıplar hakkında halen net bir bilgi bulunmuyor. 

Yerel kaynaklardan bazıları ise Malgobek ilçesinde Rus ve yerel kolluk güçleriyle giriştikleri çatışmanın ardından İnguş silahlı grubun kayıp vermeden bölgeden ayrılmayı başardığını öne sürüyor. Buna göre 4 ya da 5 kişiden oluşan grup, Rus askerleri ve İnguş polisleriyle yaşanan gece çatışmasının ardından kayıp vermeden dağlık bölgeye çekildi. Hemen ardından İnguşetya'daki yerel FSB departmanı, grup üyelerine ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları yayımladı.

ingus-1.jpg

İnguşetya'nın Kantışevo köyü yakınlarındaki bir polis kontrol noktasına 27-28 Mart gecesi kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Bu saldırı sonucu 1 Rus askeri ve 1 yerel polis yaralanmıştı. Yine 3 Nisan akşamı Malgobek'te bir polis devriyesine ateş açılmış, 1 yerel polis memuru ağır şekilde yaralanmıştı. 

Kısa süre önce FSB departmanı tarafından İnguşetya'da 5 kişiden oluşan bir silahlı grubun faaliyette olduğu duyurulmuştu. Hemen ardından 6 kişi arananlar listesine konulmuş, bunlardan Ramazan Eldiyev, 29 Mart günü Karabulak'ta ölü olarak bulunmuştu. 

5 Nisan'da ise Malgobek'in Aki-Yurt köyünde listedeki şahıslardan bir diğeri olan 25 yaşındaki Movsar Kottoyev'in cesedi bulunmuştu.

Öte yandan, Movsar'ın amcası 70 yaşındaki Leça Kottoyev'in de grubu 3 gün boyunca evinde barındırdığı iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.