Intel'den yapay zeka konusunda İsrail’e yardım

Intel'den yapay zeka konusunda İsrail’e yardım

Intel, İsrail menşeli teknoloji firmalarının yapay zeka hakkında geliştireceği projelere yardım eli uzatacağını duyurdu.

İşlemci, SSD, flash bellek, anakart ve benzeri ürünler konusunda otoriter bir firma olan Intel, yaptığı duyuru ile İsrail menşeli teknoloji firmalarının yapay zeka ve özerk internet sistemleri hakkında geliştireceği projelere yardım eli uzatacağını açıkladı. Buna ek olarak ABD'li şirket, bu desteğin sadece bununla sınırlı kalmayacağını ve diğer ülkelere de destek olacaklarını söyledi.

Intel yapay zeka teknolojileri adından daha çok söz ettirecek

Shiftdelete'nin haberine göreyarı iletken üretimi denince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Kaliforniya merkezli marka, “Ignite” adını verdiği bir programdan söz etti. Yirmi hafta boyunca uygulanacak olan bu eğitim, toplam on beş yeni girişimi kapsayacak. Intel, bu yeni girişimler ile şu an için bir özsermaye hissesi anlaşması yapmayacağını ancak daha sonra onlardan belirli bir hisse alabileceğini dile getirdi.

Üretici firma, yeni teknolojilerinin çoğunu İsrail’de geliştiriyor. Bu bağlamda Intel, Ortadoğu ülkesinin hem en büyük işverenlerinden hem de en büyük ihracatçılardan birisi haline geldi. Firmanın icra kurulu başkanı Robert Holmes Swan, kendi şirketinin İsrail’deki üretim operasyonlarını genişletmek adına bu sene 40 milyar şekel (İsrail’in para birimi), yani 11 milyar dolar yatırım yaptığını vurguladı.

21 Haziran 2018 tarihinde Intel’in başına geçen Swan, İsrail’i şu sözleriyle övdü: “İsrail; yapay zeka, özerk sistemler ve bunların altında yatan temel uygulayım bilimi gibi değişimleri içerisinde barındırma babında kritik öneme sahip teknolojiler konusunda derin bir beceri altyapısına sahip. Bu yüzden onları Ignite programımıza seçmemiz kadar doğal bir durum yok. İki sene önce 15.3 milyar dolar vererek satın aldığımız özerk araç teknolojisi şirketi Mobileye’dan da son derece memnunum. Hiçbir pişmanlık duymuyorum.”

Çin’in iletişim markası olan Huawei, Intel’in gözünde önemli bir pazar. Buradan hareketle, Intel markası için büyük bir müşteri olan Huawei hakkında dolaylı bir şekilde konuşan icra kurulu başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Yapmayı düşündüğümüz şey, dünyanın her yerindeki müşterilere hizmet vermeye odaklanmak ama aynı zamanda kurallara da uymak. Ülkemizin ambargo listesinde yer alan hiçbir ürünü göndermiyoruz.”

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.