Interpol kayıp başkanını Çin'e sordu

Interpol kayıp başkanını Çin'e sordu

Uluslararası Polis İşbirliği Teşkilatı (Interpol), kayıp olduğu belirtilen Başkanı Başkanı Meng Hongwei'nin durumuyla alakalı Çin resmi makamlarından bilgi istedi.

Uluslararası Polis İşbirliği Teşkilatı (Interpol), kendisinden haber alınamayan Başkanı Meng Hongwei'nin durumuyla ilgili Çin resmi makamlarından bilgi talep etti.

Euronews'e gönderdiği açıklama metninde hukuksal yolları işletmek için harekete geçtiklerini belirten Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, Hongwei ile ilgili Çin'den resmi bir cevap beklediklerini kaydetti.

Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol'de 2016 yılında başkanlığa seçilen Çinli Meng Hongwei'den 25 Eylül'den bu yana haber alınamıyor. Hongwei son olarak Fransa'dan ülkesi Çin'e seyahat etmişti.

Konuyu yakından takip ettiklerini duyuran Fransa İçişleri Bakanlığı Meng'in eşine yöneltilen tehditler nedeniyle de endişe duyduklarını kaydetti.

İnsan hakları grupları Çin Güvenlik Bakan Yardımcılığı da yapan Meng Hongwei'nin Pekin hükümetine yakınlığını gerekçe göstererek bu göreve getirirlmesine karşı çıkmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.