Irak Başbakanı: Çatışma olursa Türkiye ciddi bir bedel öder

Irak Başbakanı: Çatışma olursa Türkiye ciddi bir bedel öder

Irak başbakanı İbadi, "Türkiye ile savaş istemiyoruz ama bir çatışma olursa Türkiye ciddi bir bedel ödeyeceğini bilmelidir" dedi.

Irak başbakanı Haydar el İbadi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye ile savaş istemiyoruz ama bir çatışma olursa Türkiye ciddi bir bedel ödeyeceğini bilmelidir" dedi.

Türkiye'nin Irak sınırındaki Silopi'ye askeri sevkiyat yapmasının ardından Irak Başbakanı Haydar el İbadi ülkesini işgal etmesi halinde Türkiye'nin parçalanacağını öne sürdü.

AFP'nin haberine göre, İbadi, televizyondan canlı yayınlanan basın toplantısında, "Irak'ın işgali, Türkiye'nin parçalanmasına neden olur... Türkiye ile savaşmak, karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ancak karşı karşı gelmemiz halinde, buna da hazırız. O zaman (Türkiye'yi) düşman olarak nitelendirir, ona göre muamele ederiz" diye konuştu.

İbadi açıklamalarından kısa bir süre önce Türkiye, Şırnak'ın Silopi ilçesine Ankara'dan tank ve tank kurtarıcılar ile Çankırı'nda tekerlekli araçlar ve iş makineleri göndermişti. Bugün öğlen saatlerinde 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait unsurların Ankara ve Çankırı'dan karayolu ile Şırnak Silopi'ye hareket etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.