Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: ABD'nin Irak'ta askeri üssü yok

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: ABD'nin Irak'ta askeri üssü yok

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi başkanlığında üst düzey bir heyet, ABD Başkanı Biden ile görüşmek üzere 23 Temmuz'da Washington'a gidecek.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Başbakan Mustafa Kazımi'nin "4'üncü Stratejik Diyalog" görüşmesinde ABD Başkanı Joe Biden ile ABD askerlerinin ülkeden çekilme tarihine ilişkin nihai takvimi ele alacağını belirtti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi başkanlığında üst düzey bir heyet, ABD Başkanı Biden ile görüşmek üzere 23 Temmuz'da Washington'a gidecek.

Heyette IKBY Bakanlar Kurulu Sekreteri Armanc Rahim, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri ve Peşmerge Bakanlığı’ndan da yetkililer yer alacak.

Heyetin ziyaretinden önce Washington’a giden Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, ABD ile "4'üncü Stratejik Diyalog" görüşmeleri kapsamında bir çok konunun ele alınacağını bildirdi.

Müzakere konuları

Hüseyin, “Müzakereler sadece askeri ve güvenlik konularında olmayacak. Enerji, petrol, elektrik, sağlık ve ayrıca koronavirüs salgını ile mücadele gibi çeşitli konular masada olacak” dedi.

Görüşmeler sırasında ABD askerlerinin Irak'tan çekilme takviminin de ele alınacağını kaydeden Hüseyin, bu toplantıda muharip kuvvetlerin çekilmesine ilişkin nihai bir takvimin belirlenebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin, eski yönetimin aksine Biden başkanlığındaki yeni Washington yönetiminin Irak'taki durumu anladığını sözlerine ekledi.

Rûdaw Washington muhabiri Roj Eli Zalle, bu görüşmelerin ABD kuvvetlerinin çekilmesine ilişkin takvimin belirtilmesi konusunda son görüşme olabileceğini söyledi.

"Irak'ta ABD üssü yok"

Öte yandan El Iraqiye kanalına konuşan Hüseyin, "ABD'nin Irak'ta herhangi bir askeri üssü yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Rudaw

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.