Irak: İran'ın İsrail'e yanıt vermek için Kürdistan bölgesini seçmesi ilginç

Irak: İran'ın İsrail'e yanıt vermek için Kürdistan bölgesini seçmesi ilginç

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanı, İran’ın Erbil saldırısına gerekçe olarak gösterdiği Mossad varlığına ilişkin hiçbir belge sunmadığını belirtti.

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak’ta yayın yapan Dicle televizyonuna verdiği röportajda, İran’ın Erbil’e yönelik füze saldırıyla ilgili Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Areci’yle birlikte Tahran’a ziyarette bulunduklarını söyledi.

Bakan Hüseyin, İranlı yetkililerin, füzelerle vurulan evin Mossad tarafından kullanıldığını öne sürdüğünü ancak bunu kanıtlayacak hiçbir belge sunmadığını belirterek, “İran Mossad’ın Erbil’de varlık gösterdiğini biliyordu madem, neden daha önce Irak’ı bilgilendirmedi?” diye sordu.

K24'ün haberine göre Fuad Hüseyin ayrıca, İran’ın saldırıdan önce İsrail’in buradaki varlığıyla ilgili Irak istihbaratına bilgi verdiğine dair söylemlerini de yalanladı: “İran’ın İsrail’e yanıt vermek için Kürdistan Bölgesi’ni seçmesi bize ilginç geliyor. Bu olay bir daha tekrarlanmamalı.”

13 Mart gecesi başkent Erbil’de bir sivil yerleşim birimi 12 balistik füzeyle hedef alınmıştı. İran’ın üstlendiği saldırıda can kaybı yaşanmazken, 1 kişi yaralanmıştı.

İran ve bağlantılı Şii milis gruplar son dönemde Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı toprakları sık sık saldırılarla hedef alıyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.