Irak: IŞİD liderinin öldürüldüğü operasyonun detaylarını biz sağladık

Irak: IŞİD liderinin öldürüldüğü operasyonun detaylarını biz sağladık

Irak ordusu, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona, IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürülmesine yol açan bilgileri sağladığını duyurdu.

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, ABD güçlerinin Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bir bölgede düzenledikleri operasyonla IŞİD lideri El-Kureyşi'nin öldürüldüğünün açıklanması sonrası açıklamalarda bulundu.

Resul açıklamasında, "El-Kureyşi lakaplı Emir Muhammed Said'İ öldürme operasyonu, Irak Ulusal İstihbarat Teşkilatının uluslararası koalisyona yerini ve öldürülmesine yol açan doğru bilgileri sağlamasının ardından gerçekleştirildi" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, başka herhangi bir detay verilmedi.

ABD Başkanı Joe Biden dün, ABD güçlerinin Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına yakın bir noktadaki Atme bölgesinde düzenlenen operasyonla IŞİD elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi öldürmesi konusunda açıklamalarda bulunmuştu.tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.