"Irak ve Suriye Bölünebilir"

"Irak ve Suriye Bölünebilir"

CIA direktörü, önümüzdeki süreçte Irak ve Suriye'nin bölünebileceğini, bölgede özerk yapıların ortaya çıkabileceğini belirtti.

Irak ve Suriye’de devlet yapısının telafi edilemeyecek biçimde bozulduğunu belirten CIA Direktörü John Brennan, iki ülkede de birçok özerk bölgenin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, West Point askeri akademisi tarafından yayınlanan CTC Sentinel dergisine konuşan Brennan, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanabileceğinden kuşkulu olduğunu söyledi. Brennan “iki ülkenin de merkezi bir hükümet tarafından yönetilebileceğini tahmin etmiyorum. Dökülen kan ve yapılan tahribat kadar etnik ve mezhep gerginliklerinin sürmesi de iki ülkeye büyük zarar veriyor. Suriye ve Irak’taki Kürt bölgeleri gibi birçok özerk bölge ortaya çıkabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.