Irak'ta göstericilere ateş açıldı: En az 25 ölü 130 yaralı

Irak'ta göstericilere ateş açıldı: En az 25 ölü 130 yaralı

Irak'ta kimliği belirlenemeyen kişilerin protestoculara açtığı ateş sonucu 25 kişi hayatını kaybetti, 130'dan fazla kişi de yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sinek Köprüsü yakınında protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında, silahlı bir grubun açtığı ateş sonucu en az 25 kişi hayatını kaybetti, 130'dan fazla kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, plakasız araçlarla olay yerine gelen silahlı grubun otopark binasını ateşe vererek binada bulunan göstericilere ateş açtığını aktardı.

Tahrir Meydanı yakınlarında meydana gelen hadise sonrası ülkedeki önde gelen Şii lider Ali Sistani dış müdahale olmadan yeni bir başbakanın bir an evvel seçilmesi gerektiğini açıkladı.

Sistani'nin bu sözleri saldırıda İran destekli milis grupların olduğunu ima ettiği şeklinde yorumlandı. Sistani daha önce de silahsız göstericilerin öldürülmesine tepki göstermiş, öte yandan protestoculardan da gösterilerine barışçıl bir şekilde devam etmelerini ve sabotajlara müsaade etmemelerini istemişti.

İran'ın açık bir şekilde desteklediği eski Başbakan Adil Abdulmehdi'nin protestolar sonrası görevinden istifa etmesinin ardından Tahran yeni kurulacak hükümette de etkin olabilmek için çalışmalarına ağırlık vermişti. Bu hafta içerisinde Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ı ziyaret ettiği rapor edilmişti.

Öte yandan ABD de İran destekli milis grupların lider kadrosundan üçünü yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Bağdat hükümeti Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in 16 Aralık'a kadar yeni bir isme hükümet kurması için yetki vermesi gerekiyor. Bu ismin de 1 ay içerisinde hükümeti kurarak parlamentonun onayına sunması gerekiyor.

Kaynak: Mepa News, Şarkul Evsat

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.