Irak'ta İran destekli Şii milis grup Türk askerlerine saldırdı

Irak'ta İran destekli Şii milis grup Türk askerlerine saldırdı

Irak'ın kuzeyinde İran destekli bir Şii milis grubun Türk askerlerine yönelik saldırı düzenlediği bildirildi.

Irak'ın kuzeyinde İran destekli bir Şii milis grubun Türk askerlerine yönelik saldırı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre "Ashab el Kehf" isimli Şii milis grup, Musul ilinde bulunan bir Türk askeri üssüne füze fırlattı. Füze fırlatılan askeri üssün Başika Üssü olduğu tahmin ediliyor.

Saldırıyı sosyal medya üzerinden İran'a yakın kaynaklar vasıtasıyla üstlenen grup, Türk üssünün vurulduğunu ifade etti.

Ashab el Kehf isimli grubun, Irak'ta faaliyet gösteren büyük Şii milis örgütlere bağlı bir paravan örgüt olduğu tahmin ediliyor.

Irak'taki İran destekli Şii grupların son dönemde, yeni isimlerle yeni alt gruplar teşkil ettiği ve bunlar vasıtasıyla saldırıları üstlendiği biliniyor. Daha önce de ABD üslerine ve Suudi Arabistan topraklarına yönelik saldırıları adı duyulmamış gruplar üstlenmişti.

Türk üssüne saldıran 'Ashab el Kehf' grubu kimdir?

Adını ilk kez 2019 yılının Ağustos ayında sosyal medya açıklamalarıyla duyuran grup, ABD ve Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok ülkeyi tehdit etmişti.

Grup, 17 Kasım 2020'de bir ABD üssünü roketle hedef aldıklarını açıklamıştı.

Diğer Şii milis gruplara yönelik eleştirel açıklamalar da yayınlayan örgütün, geçtiğimiz gün Türkiye'yi tehdit eden Nuceba Hareketi ile bağlantısının olabileceği tahmin ediliyor.

İran destekli Şii milisler tehdit etmişti

Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli Şii milis gruplardan Nuceba Hareketi, Türkiye'yi tehdit eden bir açıklama yayınlamıştı.

Örgüte bağlı sosyal medya hesapları ve İran'a yakın kaynaklar tarafından dolaşıma sokulan 13 Şubat 2021 tarihli açıklamada, Türkiye'nin Irak'taki askeri hamlelerine karşı tehdit ifadeleri yer aldı.

Nuceba Hareketi, Türk ordusunun Irak'ın Ninova bölgesine girme ve Sincar'da operasyon düzenleme niyetinde olduğunu ifade ederek, Türkiye'den "Türk işgal güçleri" olarak bahsedildi.

Açıklamada "Türk ordusu ve hükümeti bu kararı yeniden gözden geçirmeli" denilirken, Türkiye bölgede bir operasyon başlatırsa, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı savaşılacağı belirtildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum