Irak'ta IŞİD karşıtı operasyon devam ediyor

Irak'ta IŞİD karşıtı operasyon devam ediyor

Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi, IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonunun üçüncü aşamasını başlattı.

Irak'ta Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı yetkisine sahip olan Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi, Diyala ve Ninova bölgesinde IŞİD'e karşı düzenlenen Zafer İradesi operasyonunun üçüncü aşamasının başlattı.

Bağdat hükümeti Başbakanı, operasyonların başlatılmasını denetlemek üzere günün erken saatlerinde Diyala Operasyon Komutanlığı’na gitti.

Bağdat hükümeti güçleri geçen temmuz ayı ortasında, Irak ve Suriye arasındaki batı sınırındaki IŞİD güçlerine karşı Ninova, Selahaddin ve Anbar’da Zafer İradesi operasyonun ilk aşamasını tamamladı. Operasyon, 10 Temmuz 2017'de Musul’un IŞİD'den kurtulmasının 3'üncü yıl dönümünü denk geldi.

Bağdat hükümetinin üst düzey komutanlarından olan, IŞİD'e karşı askeri operasyonlardan sorumlu Korgeneral Abdulemir Raşid Yarullah geçen ay yaptığı açıklamada, bu tarz operasyonların Bağdat’ın kuzeyindeki Diyala ve Selahaddin şehirlerindeki güvenliği ve istikrarı artırmak amaçlı yapıldığını belirtti.

Korgeneral açıklamasında bu sürecin Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, Diyala, Anbar ve Samarra Komutanlığı, polis ekipleri, Hızlı Müdahale Ekibi, Haşdi Şabi ve özel kuvvetler ile yürütüldüğünü belirtti. Uluslararası koalisyonun da hava desteği yardımında bulunduğunu bildirdi.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.