Irak'ta Kürt gruplar arasında kriz: Talabani yönetiminden 6 üst düzey isim idama mahkum edildi

Irak'ta Kürt gruplar arasında kriz: Talabani yönetiminden 6 üst düzey isim idama mahkum edildi

Irak'ın kuzeyindeki Kürt gruplar arasında, Erbil yönetimine bağlı bir mahkemenin aldığı son kararın ardından gerilim yükseldi.

Irak'ın kuzeyindeki Kürt gruplar arasında tansiyon yüksek.

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) yönetimi kontrolündeki Erbil'de bir mahkeme, Kürdistan Yurtseverler Birliği (PUK) mensubu 6 üst düzey ismi idama mahkum etti.

Erbil'de geçtiğimiz yılın Ekim ayında PUK'un "Terörle Mücadele" biriminin eski komutanlarından Hawkar Abdullah Rasul, aracına yerleştirilen bir bombanın infilak ettirilmesiyle öldürülmüştü.

Olaya ilişkin görülen davada Erbil'deki mahkeme, PUK'un "Terörle Mücadele" biriminin mevcut liderlerinden birçok ismi idama mahkum etti.

Birimin lideri Vahap Mecid Baki (Vahap Halebceyi) ve istihbarat sorumlusu Karzan Muhammed Raşid'in yanı sıra birimin 4 diğer mensubu da gıyaplarında idama mahkum edildi.

Mahkemenin 8 Haziran'da davaya ilişkin yeni kararlar vermesi bekleniyor.

Erbil'deki saldırıda öldürülen Hawkar Abdullah Rasul 2021 yılında PUK'taki görevinden atılmıştı. Bu karara Hawkar Abdullah Rasul'un Bafel Talabani ve Lahur Talabani ile arasındaki anlaşmazlıkların yol açtığı belirtiliyordu.

Hawkar Abdullah Rasul, ardından KDP kontrolündeki Erbil'de yaşamaya başlamıştı. PUK, 2022 yılının Ekim ayında öldürülen Hawkar Abdullah Rasul'ün ölümünden sorumlu olmadıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.