Irak'ta seçim sandıklarının yanmasına 4 tutuklama

Irak'ta seçim sandıklarının yanmasına 4 tutuklama

Irak'ta mahkeme, seçim sandıklarının yanması nedeniyle dört kişiye tutuklama kararı verdi.

Irak devlet televizyonunun açıklamasına göre mahkeme, Mayıs'ta düzenlenen meclis seçimlerine ait sandıkların depolandığı yerde meydana gelen yangın nedeniyle dört kişinin tutuklanmasına karar verdi. Devlet televizyonuna göre şüphelilerden üçü polis, dördüncü şüpheli ise bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun bir çalışanı.

Seçim sandıklarının yarısının depolandığı bölgede geçtiğimiz günlerde çıkan yangını Başbakan Haydar el Abadi "millete ve demokrasiye zarar vermek için bir komplo" olarak nitelemişti.

Ülkede düzenlenen seçimlerde Şii lider Mukteda es Sadr'ın birinci sırada gelmesi sonucu ülkede tartışmalar doruğa çıkmıştı. Bu doğrultuda bazı bölgelerde seçimlerin iptal edilmesi ve oyların elle sayılması gündeme gelmişti.

Seçimlerin galibi olarak nitelenen Şii lider Mukteda es Sadr Pazartesi günü yaptığı açıklamada belirli tarafların Irak'ı bir iç savaşa sürüklemek istediğini belirtmişti. Ülkede Şii gruplar arasında bir iç savaş tehdidi hala olası görülüyor. İran eksenli Şii güçlerin, Sadr'ın iktidarına olumsuz baktığı biliniyor. Ülkede seçimlerin sebep olduğu gerginlik bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.