Irak'ta Türkmenlerden sokağa çıkma çağrısı

Irak'ta Türkmenlerden sokağa çıkma çağrısı

Irak'ta Türkmenlerin yeni kabine kararına yönelik tepkileri sürüyor.

Kerkük şehrinde yer alan Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlık binasında basın toplantısı gerçekleştiren Erşet Salihi, "Yeni hükümette yer almadığımız takdirde sokak gösterilerine başlayacağız.'' dedi.

Türkmenlere sokağa çıkarak gösteri yapma çağrısında bulunan Salihi, ''Türkmenlerin Bağdat'taki siyasi karar mekanizmasında bulunması için tüm yasal yollara başvuracağız.'' diye konuştu.

Salihi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkmenlerin siyasi hakları için bu yeni hükümette önemli görevlere talibiz. Yeni kabinede yer almakla Irak ve Türkmen halklarına hizmet etmeyi ve haklarını korumayı en çok isteyen biziz. Hükümetin yeni kabinesinde tüm siyasi tarafları temsilen bakanlar seçilirken bir tek Türkmenlere gelince bağımsız bir Türkmen'in olmasını istemeleri adaletsizliktir.''

Irak'ta bağımsız Adil Abdulmehdi, 25 Ekim'de açıkladığı 22 üyeli hükümetin ilk olarak 14 bakanının ismini meclise sunarak güvenoyu almıştı. Başbakan Abdulmehdi, Savunma, İçişleri, Kültür, Adalet, Eğitim, Yüksek Öğretim, Göç ve Göçmenler, Planlama Bakanlıkları için henüz herhangi bir isim açıklamış değil.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.