İran: ABD askerlerini biz öldürmedik

İran: ABD askerlerini biz öldürmedik

İran destekli silahlı grupların çatı örgütü olan "Irak İslami Direnişi" saldırının sorumluluğunu üstlendi.

İran devlet medyası, Ürdün'de üç ABD askeri personelinin ölümüne ve onlarcasının yaralanmasına neden olan insansız hava aracı saldırısıyla ilgisi olmadığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Pazar günü Suriye sınırı yakınlarında meydana gelen saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tuttu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani Pazartesi günü IRNA'ya yaptığı açıklamada, "Daha önce de açıkça ifade ettiğimiz gibi, bölgedeki direniş grupları çocuk katili siyonist rejimin savaş suçlarına ve soykırımına karşılık veriyor ve İran İslam Cumhuriyeti'nden emir almıyorlar" dedi.

"Bu gruplar kendi ilke ve önceliklerinin yanı sıra ülkelerinin ve halklarının çıkarları doğrultusunda karar vermekte ve hareket etmektedirler."

İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu da IRNA tarafından yapılan bir açıklamada Tahran'ın "ABD güçleri ile bölgedeki direniş grupları arasındaki çatışmadan" sorumlu tutulduğu saldırıyla "hiçbir bağlantısı ve ilgisi olmadığını" söyledi.

İran destekli silahlı grupların çatı örgütü olan "Irak İslami Direnişi" saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Ürdün’deki bir lojistik destek üssü olan Tower 22'ye yapılan insansız hava aracı saldırısı, Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana ilk defa Amerikan askerlerinin ölümüyle sonuçlanan bir saldırı oldu.

Daha önce de birçok defa Irak ve Suriye’deki ABD üslerine saldırılar düzenlenmiş ancak hiçbir ABD askeri bu saldırılarda ölmemişti.

İsrail'in Gazze'deki savaşını kararlı bir şekilde destekleyen Biden, saldırıyı kınadı ve tüm sorumlulardan "bizim seçeceğimiz bir zamanda ve şekilde" hesap sorma sözü verdi.

Washington, İran destekli grupları savaşın başlamasından bu yana Irak ve Suriye'deki ABD askeri tesislerine düzinelerce saldırı düzenlemekle suçluyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.