İran, ABD'ye yönelik 'Süleymani yaptırımlarını' genişletti

İran, ABD'ye yönelik 'Süleymani yaptırımlarını' genişletti

İran, Kasım Süleymani suikastine ortak olanlara yönelik düzenlendiği belirtilen yaptırım listesini yeni isimlerle güncelledi. Son haliyle listede kaç isim yer alıyor?

İran, Kasım Süleymani suikastını gerçekleştirmede rol oynadıkları gerekçesiyle üst düzey isimlerin de bulunduğu yaptırım listesini güncelledi. Böylelikle listedeki yaptırım uygulanan ABD'li sayısı 51'e yükseldi.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nin eski komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak 2020'de Irak'ta ABD'nin hava saldırısında öldürülmesiyle ilgili "terörle mücadele" kapsamında hazırlanan ve eski ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere üst düzey Amerikalı yetkililerin de geçen sene dahil edildiği yaptırım listesinin güncellendiği belirtildi.

İran'ın yaptırım listesine eklediği ABD'li yeni isimler şunlar oldu:

- Ulusal Güvenlik Ajansı Başkanı Nakasone

- ABD Genelkurmay Başkanı Mark A. Milley

- Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien

- ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley

- CIA İran Operasyonları Şefi Michael Anthony D’andrea

- CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie

51 ABD'li isimden hiçbirinin İran'ın yaptırım listesinden herhangi bir zarar görmesi düşünülmüyor.

3 Ocak 2020'de Kasım Süleymani öldürüldüğünde ABD'den intikam alınacağı sözü veren İran yönetiminin yaptırım listesinin iç kamuoyunu tatmine yönelik olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.