İran alıkoyduğu İsrail bağlantılı geminin mürettebatını 'insani nedenlerle' serbest bıraktı

İran alıkoyduğu İsrail bağlantılı geminin mürettebatını 'insani nedenlerle' serbest bıraktı

İran, geçtiğimiz haftalarda alıkoyduğu ve İsrail bağlantılı olduğunu ifade ettiği geminin mürettebatını serbest bıraktığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın el konulan İsrail bağlantılı Portekiz bandıralı bir geminin mürettebatını insani bir davranış olarak serbest bıraktığını açıkladı ve Tahran'ın geminin kontrolünü elinde tuttuğunu ekledi.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın Perşembe gecesi yaptığı açıklamaya göre Abdullahiyan, "İran karasularında radarını kapatan ve seyrüsefer güvenliğini tehlikeye attığı için el konulan gemi adli gözetim altında" dedi.

İran Devrim Muhafızları 13 Nisan'da Hürmüz Boğazı'nda 25 kişilik mürettebatı bulunan MSC Aries'in kontrolünü ele geçirmiş ve gemiyi "denizcilik yasalarını ihlal etmekle" suçlamıştı.

Gemiye el konulması, İsrail'in İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği ve Tahran'ın misilleme yapma sözü verdiği şüpheli saldırıdan sadece birkaç gün sonra gerçekleşmişti.

İran, 13 Nisan günü öğle saatlerinde Hürmüz Boğazı yakınlarında bir yük tankerine el koymuştu.

Olay Birleşik Arap Emirlikleri'nin liman kenti Füceyre açıklarında gerçekleşmişti.

El konulan gemi Londra merkezli Zodiac Maritime ile bağlantılı bir konteyner gemisi olan Portekiz bandıralı MSC Aries. Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in Zodiac Group'unun bir parçası.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.