İran askeri öğrencilerini Suriye'ye gönderiyor

İran askeri öğrencilerini Suriye'ye gönderiyor

İran Devrim Muhafızları'na bağlı İmam Hüseyin Üniversitesi öğrencileri, askeri eğitim kapsamında Suriye'ye gönderiliyor.

İranlı medya kaynaklarına ve Suriyeli muhalif isimlere göre İran, Suriye'yi yeni subayları için bir deneme sahası olarak kullanıyor.

İran Devlet medyası, İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı Tahran merkezli İmam Hüseyin Üniversitesi'nin, eğitim programı çerçevesinde askeri liderlik öğrencilerini  Suriye'de savaşmaya gönderdiğini belirtti.

İranlılar 'Seyyide Zeynep'i korumak için' ölüyor

Tahran, Şii inancına mensup kimseler için kutsal sayılan Seyyide Zeynep türbesini müdafaa etmek için bölgede birlik bulundurduğunu ifade ediyor. Ancak 2011 yılından itibaren İran, Suriye rejiminin muhaliflere karşı en büyük destekçisi. İran ülkeye ilk olarak askeri danışmanlarını, daha sonra da İran Devrim Muhafızları'nı göndermişti. İran'ın, ülkede hüküm süren azınlık rejimine 1980'li yıllardan bu yana destek verdiği biliniyor.

"En az 100 öğrenci Suriye'de"

İman Hüseyin Üniversitesi'nin başında bulunan İran Devrim Muhafızları komutanlarından Murtaza Saffari, en az 100 öğrencinin savaş koşullarını tecrübe etmeleri amacıyla Suriye'ye gönderildiğini belirtti.

Saffari, bir İran haber ajansına şu açıklamada bulundu: "iki aylık eğitim için bölgeye giden öğrencilerden bazıları 'şehit oldu', birçoğu yaralandı. Bazıları ise daha uzun bir üre için ülkede konuşlandırıldı."

Suriye savaşı, İran'ın 1980'li yıllardaki Irak savaşından bu yana resmi olarak savaşan birlikler gönderdiği ve kayıp verdiği ilk bölge. İran devletine bağlı Tasnim Haber Ajansı'na göre yaklaşık 1000 İranlı asker Esed rejimi safında savaşırken yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.