İran, Azerbaycan sınırına askeri sevkiyata devam ediyor

İran, Azerbaycan sınırına askeri sevkiyata devam ediyor

İran ordu güçlerinin Azerbaycan sınırındaki bölgeye askeri sevkiyat yapmaya devam ettiği bildirildi.

İran ordu güçlerinin Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi sınırındaki bölgeye askeri sevkiyat yapmaya devam ettiği bildirildi.

27 Eylül tarihinde Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların başladığı günden bu yana İran'ın bölge sınırına yönelik başlattığı askeri sevkiyatlar devam ediyor.

Bölgeden aktarılan bir görüntüde İran ordu güçlerinin Dağlık Karabağ bölgesi sınırına konuşlandırmak üzere bölgeye gönderdiği büyük bir askeri konvoy görüntülendi.

Görüntülerde İran ordusuna ait olduğu belirtilen askeri konvoyun zırhlı personel taşıyıcılar, tanklar ve mühimmat yüklü tırlardan oluştuğu görülüyor.

Taarruz köprüsü detayı

İran'ın sevkiyatlarının arasında dikkat çeken bir detay ise, 'taarruz köprüsü' olarak bilinen, cephe hatlarındaki siperlerin üzerinden araçlara yol açmakta kullanılan paletli askeri araçlar.

ekran-alintisi-002.JPG

Sevkiyatta görüntülenen 'taarruz köprüsü'

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalarda İran tarafının Ermenistan'a yakın bir tutum sergilediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.