İran Bağdat hükümetinden savaş tazminatını ödemesini istedi

İran Bağdat hükümetinden savaş tazminatını ödemesini istedi

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Hişmetullah Felahetpişe, Bağdat hükümetinin İran'a savaş tazminatı borcunu ödemesi gerektiğini dile getirdi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya açıklamalarda bulunan İran Meclisi Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Hişmetullah Felahetpişe, Bağdat hükümetinin İran'a "savaş tazminatı" ödemesi gerektiği yönündeki iddiayı bir kere daha gündeme taşıdı.

Savaş tazminatının iki ülke arasındaki ilişkilerde "gözardı edilemeyeceğine" dikkat çeken Felahetpişe, Bağdat hükümeti yetkililerin de bunu kesin olarak reddetmediklerini söyledi. 

Bağdat hükümetinin İran'dan daha fazla petrol çıkardığını ve sattığını vurgulayan Felahetpişe, "Irak petrolden çok para kazanıyor, yani bize olan tazminat borcunu ödeme gücüne sahip. Hâlihazırda Kuveyt'e olan borcunu uluslararası bir yükümlülük olarak ödüyor" görüşünü paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.