"İran, Bahreyn'de de milis güç oluşturma gayretinde"

"İran, Bahreyn'de de milis güç oluşturma gayretinde"

Bahreyn, İran'da askeri eğitim almakla suçlanan iki kişiyi vatandaşlıktan çıkardı.

Bahreyn'de Şii inancına mensup iki kişi, İran'da askeri eğtim almak ve 'terörist gruplara silah sağlamak' suçlamalarıyla hapis cezasına çarptırıldı. 

Yerel kaynakların aktardığına göre, Çarşamba günü 5'er yıl hapis cezasına çarptırılan iki kişi ayrıca Bahreyn vatandaşlığından da çıkarıldı.

Çarşamba günü, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada sanıkların "Ateşli silah ve patlayıcıların kullanımı konusunda eğitim almak ve terör olaylarında kullanılabilecek silahlara sahip olma" suçlamalarından hüküm giydiği duyuruldu.

'İran destek veriyor'

Nüfusun büyük çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu, Sünni hanedan yönetimindeki Bahreyn'de anayasal monarşi ve hükümet seçimleri talepleri nedeniyle 2011 yılından bu yana protesto gösterileri düzenleniyor.

Protesto gösterilerinin başladığından beri binlerce kişi tutuklandı ve vatandaşlıktan çıkarıldı.

Bahreyn yönetimi, ülkedeki protesto gösterilerinin İran tarafından desteklendiğini savunarak ülkenin istikrarsızlığa sürüklenmek istediğini öne sürüyor.

Ülkede el-Eşter Tugayları, Şehit el-Nimr Birliği, el-Muhtar Tugayları gibi Şii silahlı örgütler zaman zaman güvenlik güçleri ve hükümet binalarını hedef alan saldırılar düzenliyor.

Bahreyn yönetimi, bu silahlı grupların İran'dan mali ve eğitim desteği aldığını ayrıca Lübnan'daki Hizbullah örgütüyle bağlantılı olduklarını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.