İran, büyük bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'i yok etmekle tehdit etti

İran, büyük bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'i yok etmekle tehdit etti

İran uzun süredir İsrail'e yönelik tehditlerini yineliyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Salı günü resmi IRNA haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırısı dinamikleri kökten değiştirebilir ve "Siyonist rejimden" geriye hiçbir şey kalmamasına yol açabilir.

Pazartesi günü Pakistan'a üç günlük bir ziyaret başlatan Reisi, iki komşu ülke arasındaki ticareti yılda 10 milyar dolara çıkarma sözü verdi.

İki komşu, bu yıl eşi benzeri görülmemiş kısasa kısas askeri saldırıların ardından ilişkileri düzeltmeye çalışıyor.

Cuma günü İran'ın İsfahan kenti üzerinde patlama sesleri duyuldu ve kaynaklar bunun bir İsrail saldırısı olduğunu söyledi ancak Tahran olayı önemsizmiş gibi göstererek herhangi bir misilleme planının olmadığını açıkladı.

İran, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği ölümcül saldırıya misilleme olarak 13 Nisan'da İsrail'e füze ve insansız hava araçları fırlatmış ancak neredeyse tamamı düşürülmüştü.

Reisi Lahor'da yaptığı konuşmada "İran İslam Cumhuriyeti Filistin direnişini onurlu bir şekilde desteklemeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum