İran Büyükelçiliği Türkiye'de 'Kasım Süleymani anması' gerçekleştiriyor

İran Büyükelçiliği Türkiye'de 'Kasım Süleymani anması' gerçekleştiriyor

İran Büyükelçiliği, Türkiye'de bazı siyasilerin ve yazarların katılımıyla 'Kasım Süleymani anması' gerçekleştireceğini açıkladı.

İran Büyükelçiliği, Türkiye'de bazı siyasilerin ve yazarların katılımıyla 'Kasım Süleymani anması' gerçekleştireceğini açıkladı.

İran'ın Türkiye Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaya göre, internet üzerinden yapılacak anma 2 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. "Şehadetinin Yıl Dönümünde Direniş Yolu Şehidi Kasım Süleymani" başlıklı anmaya konuşmacı olarak katılacak isimler ise şu şekilde açıklandı:

- İran Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez

- Avukat Emin Güneş

- Araştırmacı yazar Hüseyin Taş

- Araştırmacı yazar Aydın Altay

Öte yandan İran, bir diğer anma törenini de İstanbul üzerinden gerçekleştirecek. İran'in İstanbul Başkonsolosluğu, 31 Aralık 2020 tarihinde internet üzerinden yayınlanacak "Hacı Kasım Süleymani'nin Şehadetinin Birinci Yıl Dönümü Anma Programı"nı düzenleyecek. Programın, Başkonsolosluğa bağlı Kültür Ataşeliği tarafından tertip edildiği ifade ediliyor.

Düzenlenecek program, Kanal on4 ve Genel Yayın Yönetmenliğini Nurettin Şirin'in yaptığı Kudüs TV tarafından yayınlanacak.

Öte yandan İran'ın İstanbul Kültür Ataşeliği, Süleymani'nin mezarının online ziyarete açıldığını duyurdu.

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'da okuduğu bir şiir sonrası İran'daki rejim taraftarları, Türkiye'ye karşı tehdide varan ifadeler kullanmıştı.

İki ülke arasında gergin bir süreç yaşanırken, İranlı rejim yanlılarının Türkiye'ye yönelik ifadeleri tepki çekmişti.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, böyle bir dönemde İran'ın Türkiye'de tertip edeceği törenlere tepki gösterdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun dış operasyonlarından sorumlu olan Kudüs Gücü'nün lideri Kasım Süleymani, başta Suriye ve Irak olmak üzere birçok bölgede Şii milis güçlerin sivillere karşı gerçekleştirdiği katliamlara öncülük etmekle suçlanıyordu.

Süleymani, 3 Ocak 2020 tarihinde Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum