İran çelik ihracatını yasakladı

İran çelik ihracatını yasakladı

İran, savaş sebebiyle artan baskıların ortasında çelik ihracatını yasaklama kararı aldı.

İran çelik ürünlerinin ihracatını yasakladı.

İran medyası söz konusu haberi bugün gümrük yetkililerine dayandırdı.

Fars Haber Ajansı, İran gümrük makamlarının levha, sac ve şerit ürünler dahil olmak üzere çelik ihracatının yasaklanmasına ilişkin bir talimat yayımladığını ve bunun 26 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girdiğini aktardı.

Çelik, birçok sanayi kolu için olduğu kadar füzeler, insansız hava araçları ve gemiler dahil askeri üretim için de hayati öneme sahip.

İsrail, 8 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkesten birkaç gün önce, hava saldırılarının İran'ın çelik üretim kapasitesinin yüzde 70'ini yok ettiğini, ayrıca petrokimya tesislerini ve ulaşım altyapısını da vurduğunu söylemişti.

Bu hasarın, savaş öncesinde de yaptırımlar altında zorlanan ve enflasyonu neredeyse yüzde 50'ye ulaşmış olan İran ekonomisi üzerinde uzun vadeli etkileri olması bekleniyor.

Yılın başındaki büyük hükümet karşıtı protestoların başlıca nedenleri arasında ekonomik sıkıntılar ve paranın değer kaybı yer alıyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.