İran Cumhurbaşkanı Reisi: Çin adil bir uluslararası düzen istiyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Çin adil bir uluslararası düzen istiyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Çin Ulusal Günü ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 72. yıldönümünü kutlayan bir mesaj yayınladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Çin Ulusal Günü ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 72. yıldönümünü kutlayan bir mesajda, "İran ve Çin arasındaki kalıcı güven, bölgeler arası işbirliğini kalkınma, istikrar ve barışa dönüştürebilir" dedi.

Reisi, Çinli mevkidaşı Xi Jinping'e gönderdiği mesajda, "Sizi ve büyük Çin ulusunu Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 72. yıldönümü vesilesiyle içtenlikle kutluyorum. Çin'in son on yıllardaki şanlı başarıları, büyük ulusunun ve sizin gibi bilge liderlerin ulusal büyüme ve kalkınmayı başarma konusundaki birliği ve dayanışması sayesinde olmuştur" ifadesini kullandı.

İran'ın resmi ajanslarından IRNA'nın haberine göre, "Çin'in küresel siyasi gündemde 'kalkınma' önceliğine olan kalıcı bağlılığının Çin'in tüm ülkelerin, özellikle de gelişmekte olan ülkelerin çıkarları doğrultusunda adil bir uluslararası düzen vizyonunu yansıttığını" kaydeden Reisi, "İki büyük barışsever medeniyet ve kapsamlı stratejik ortak, stratejik işbirliği ve kazan-kazan işbirliği yoluyla gerçek çok taraflılığın gerçekleştirilmesine giden yolu açabilir" diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Reisi, "İki ülke arasındaki kalıcı güvenin, işbirliği bağlamını Bir Kuşak Bir Yol girişimi ve kapsamlı bir işbirliği programı şeklinde genişletebileceği ve bölgeler arası işbirliğini kalkınma, istikrar ve barışa dönüştürebileceği kesindir. İki ülke arasındaki ilişkilerin yeni döneminde, çeşitli ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda işbirliğinin teşvik edilmesini ve genişletilmesini ve ayrıca stratejik ortaklığın uygulanmasını göreceğimizi umuyoruz" ifadelerini sözlerine ekledi.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.