İran Cumhurbaşkanı: Süleymani için Trump'a kısas uygulanmalı

İran Cumhurbaşkanı: Süleymani için Trump'a kısas uygulanmalı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD Başkanı Donald Trump'a Süleymani'ye karşılık kısas cezası uygulanması gerektiğini savundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 3 Ocak 2020'de Kasım Süleymani'nin öldürülmesine değinerek dönemin ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'li bazı yetkililerin yargılanması için mahkeme kurulması çağrısında bulundu.

İbrahim Reisi, Donald Trump ve dönemin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere ABD'li bazı yetkililerin Süleymani suikasti nedeniyle adil biçimde yargılanmaması durumunda İran'ın kendilerinden intikam alacağı tehdidinde bulundu. Reisi İran devlet televizyonunda Trump'ı "katil" ve "cani" olarak isimlendirerek Süleymani'ye karşılık Trump'a kısas uygulanması gerektiğini savundu.

2 yıl önce ABD Süleymani'yi öldürdüğünde İran intikam sözü vermişti. Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran'ın desteklediği bazı Iraklı Şii gruplar ABD'nin Irak'taki üslerini vursa da bu saldırılarda ölen ABD askeri olmamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum