İran desteğini yineledi: Türkiye'nin tamamen arkasındayız

İran desteğini yineledi: Türkiye'nin tamamen arkasındayız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, ABD'nin Türkiye için aldığı yaptırım kararına ilişkin ülkesinin Türkiye'yi desteklediğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin Türkiye'ye yönelik desteğini yinelerken, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney de ABD ile müzakereleri yasakladığını duyurdu.

"İran, Ankara'yı tamamen desteklemektedir"

El-Cezire televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD yönetiminin izlediği politikalara dair değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımlar uygularken ön koşulsuz görüşme teklif etmesinin propagandadan ibaret olduğunu söyleyen Zarif, Tahran'ın Washington'la tehditlerin gölgesi altında müzakere etmeyeceğini söyledi. Zarif, şöyle devam etti: 

"Washington öncelikle yaptırımları durdurmalıdır. ABD ile görüşmeler yalnızca diğer ülkelere saygı duyması ve yaptırımlardan vazgeçmesi durumunda mümkün olabilir."

Zarif, Washington'ın yaptırım ve tehdit politikasının İran'ın bölgesel politikalarını değiştirmeyeceğini vurgulayarak, balistik füze programının hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadığını bu yüzden bu konuda müzakerelere yanaşmayacaklarını ifade etti.

ABD'nin Türkiye ekonomisine yönelik attığı adımları da değerlendiren Zarif, "ABD, Türkiye'ye karşı zorlu bir ekonomik savaş başlattı. İran, Ankara'yı tamamen desteklemektedir" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.