İran destekli Husiler Suudi Arabistan'da havalimanını vurdu

İran destekli Husiler Suudi Arabistan'da havalimanını vurdu

İran destekli Husiler, insansız hava aracı ile Suudi Arabistan'a ait Abha Havalimanı ve Khamis Mushait Hava Üssü'nü vurdu.

Yemen'in başkenti Sana'yı kontrol eden İran destekli Husilerin askeri sözcüsü insansız hava aracı (İHA) ile Suudi Arabistan'a ait Abha Havalimanı ve Khamis Mushait Hava Üssü'nü vurduklarını açıkladı.

Al Masirah televizyonuna konuşan askeri sözcü, Suudi Arabistan'ın güneybatısında gerçekleşen iki saldırıda da kontrol kulelerini vurduklarını söyledi. Suudi yetkililerden saldırı iddiası ile ilgili henüz açıklama gelmedi.

Son aylarda bölgede artan şiddet, Birleşmiş Milletlerin ateşkes ve Hudeyde liman kentinde bulunan askerlerin geri çekilmesi çabalarını tehdit ediyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçtiğimiz yıl Hudeyde Limanı'nı ele geçirmeye çalışınca şehir savaşın merkez noktalarından biri haline geldi.

Yemen'in batısında bulunan, ülkenin başlıca ticaret kapılarından Hudeyde Limanı, Husilerin tedarik hattında can alıcı öneme sahip.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.