İran destekli Husiler Suudi Arabistan'ı kamikaze İHA'larla hedef aldı

İran destekli Husiler Suudi Arabistan'ı kamikaze İHA'larla hedef aldı

Yemen'deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan topraklarına yönelik kamikaze İHA ve balistik füzeli saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan topraklarına yönelik drone ve balistik füzeli saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

Başkent Sana dahil olmak üzere Yemen'in batısını kontrol altında tutan İran destekli Husiler (Ensarullah Hareketi) Suudi Arabistan'ın güneyine yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan'ın Cizan bölgesine 9 insansız hava aracı ve 1 balistik füzeyle gerçekleştirilen saldırının Suudi yönetimine ait ekonomik merkezleri hedef aldığı ifade edildi.

Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el Maliki tarafından yapılan açıklamada Husilerin saldırısının geri püskürtüldüğü, bomba yüklü insansız hava araçları ve balistik füzenin imha edildiği ifade edildi.

Husiler ise Suudi Arabistan hedeflerinin tam isabetle vurulduğunu öne sürdü.

İran tarafından askeri ve siyasi boyutta desteklenen Husiler uzun süredi Suudi Arabistan'ın güneyini hedef alıyor.

Husiler geçtiğimiz dönemde Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik balistik füzeli saldırılar da gerçekleştirmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.